Äntligen fick vi veta vilka som ska komma…

 

I ett par veckor har den här bilden suttit upp på väggen och vi skulle klura ut vad den förseställer. Vi har gissat på celler, tandtroll och bakterier. I onsdags fick vi veta och det är en fjärilslarv. Och det är dom som ska komma till oss.

Idag har vi fyllt i tanketavlor på matten. Vi jobbade i par. De såg ut så här:

På tanketavlan skulle man i en ruta hitta på en räknesaga där talet 728 skulle finnas med. Här kommer några räknesagor som ni kan försöka att räkna ut.

Vi har börjat att göra H4-tester. På det lästestet ser Jessika hur bra vi är på att läsa. Men första gången tränade vi bara och då läste vi tyst för oss själva.

Vi har haft matte. På matten har vi jobbat med 5:ans tabell och så har vi börjat jobba med division. När vi jobbade med 5:ans tabell satt vi i par och skrev på våra whiteboards. Vi skrev 5:ans tabell och ritade till. Det var enkelt.

Vi har gjort Påsklovsdikter. När man skrev dikten skulle man komma på saker som man hade gjort på påsklovet. På bilden dekorerade vi dikterna. Tre stycken får varje morgon läsa upp sina dikter på samlingen.

På NO: n har vi börjat jobba med fjärilens liv. Vi har också fått en bok som heter fjärilens liv. Vi gjorde två sidor i boken.

På SO:n har vi jobbat med Islam.

VI har jobbat med engelska. Då hade Muhannad lektion med oss. Då tränade vi siffror och färger och kroppsdelar.

Vi har haft musik. På musiken lyssnade vi på 4 olika sorters musik. Sen fick vi ett papper med 4 rutor. Vi skulle rita vad vi tänkte på vi när vi hörde musiken. Vi skulle rita en sak i varje ruta.

Vi har röstat fram veckans dikt. Vi har under veckan lyssnat på 2 dikter. En hette ”Åh så sakta” och den andra hette ”Blåsten”. Det var blåsten som vann. Blåsten fick 14 röster  och åh så sakta fick 9 röster.

Skrivit av Elvira och Nour

 

 

En reaktion på “Äntligen fick vi veta vilka som ska komma…

  1. Vilka fina påskdikter! Ni gör så mycket bra varje dag och jag blir så imponerad av det ni gör!
    Hälsningar Anna (Edvins mamma)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *