BESÖK AV HEMLINGBYSKOLANS TREOR!!!

På måndagen kom Hemlingbyklassen och hälsade på. Vi satt i en ring och berättade vad vi heter och vad vi gillar. Sen gick vi på en tipspromenad tillsammans. I den klassen finns det bara två tjejer. Det var kul.

På bilden gjorde vi gubbar av aluminiumfolie. Vi formade foliet till två stavar och lindade dom runt varandra och så blev det  ben. Sen tog man en till stav och lindade runt den så det blev armar. Sen lindade vi bara runt och runt till det blev ett huvud. Sen klädde vi bara in den. Men vi är inte helt klara med den.

På NO:n pratar vi om kroppen och kollade på film om kroppen. Visst är det coolt! Alla är helt unika! Sen gjorde vi fingeravtryck på ett papper. Vi tog lite vatten och lite färg på våra fingrar och tog dom på ett papper så blev det fingeravtryck. Det var lite svårt att veta hur mycket vatten eller färg man skulle ta. Men det var kul.

På idrotten spelade vi handboll. Det var tre lag. Två lag började köra och de andra hade fritt. Men vi bytte efter ett tag så alla hann göra allt. Det var kul att spela handboll.

På engelskan pratade vi om kläder. Vi hade en vikarie som heter Siri. Siri skrev kläderna på svenska på tavlan och så hjälptes vi åt att skriva på engelska. Sen körde vi något som heter pratormen. Det var kul att ha Siri som vikarie.

På SO:n pratade vi om nyheter. Vi kollade på lilla aktuellt och spelade ett quiz som handlade om nyheter. Sen delade vi ut nyhetsläxan. Det var jag, Emma I, och Setare som fick i läxa att hitta en nyhet att berätta om nästa vecka. Den går ut på att man ska hitta en nyhet och skriva stördord och sedan berätta den för klassen fast med egna ord. Man ska också hitta på tre frågor som man ska ställa till klassen. Julia A och Daoud presenterade sina nyhetsläxor i torsdags.

I onsdags åkte vi skridskor i nyckelpigelekparken. Det var inte skottat på isen så vi fick göra det själva. Det var tungt. Men man kunde också åka i snön. Det var också kul. Men sen var det en liten yta där man fick spela ishockey. På en lite större yta fick man åka valfritt. Till slut hade vi skottat av nästan hela isen.

På matten förberedde vi hos för utvecklingssamtalen. Vi fick skriva om hur det går i matten. Vi kommer att få hålla i utvecklingssamtalen själva. Det är lite pirrigt.

Vi har megamatte på torsdagar. Vi har det i 80 minuter. Först gjorde vi algoritmer med både plus och minus. Jessika ville veta om vi kunde det. Sen jobbade vi med bråk. Men inte riktigt bråk så klart mattebråk. Det var Mohannad som hade den lektionen med oss.

Skrivet av Bianca och Emma I

En reaktion på “BESÖK AV HEMLINGBYSKOLANS TREOR!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *