Bluebots

Vi har gjort snögubbar på bilden. Först skulle man rita den första snöggubbens kropp. Sen fortsatte man med dom andra snögubbarnas kroppar. Sen skulle man rita ögon, mun, morotsnäsa och tex en mössa. Här kommer två bilder. 

Här kommer alla snögubbar.

I tisdags och onsdags hade vi idrott. På tisdagen körde vi basketmatch. Som uppvärmning skulle vi göra lika som Muhannad. Här kommer bilder från när vi körde match.

På musiken tränade vi på våra danssteg som vi ska ha till våra låtar. Vissa blev klara med sina danser och hann visa upp.

På onsdagen redovisade Nour och Solin sina nyheter. När dom var klara med att redovisa så hade vi klassråd. Vi pratade om att inte säga fula ord i klassen och på skolan. Vi fick i grupper hitta på en teater som handlade om fula ord. Man hade bara 5 minuter på sig att hitta på och träna på sin teater. Här är några teatrar.

På måndagen pratade vi om religionen islam. Först gjorde vi en tankekarta tillsammans. Sen tittande vi på en film som handlade om en kille som var muslim. Han berättade om Koranen. Han berättade om vad man ska göra och vad man inte ska göra om man är muslim.

På NO:n så programmerade vi Tanja. Vi skulle säga hur hon skulle göra för att komma till dörren, steg för steg. Vi tittade på tv-programmet programmera mera. Det handlade om hur man sorterar och programmerar. Sen fick vi programmera blue bots.

På torsdagen hade vi NO. Vi pratade om hjärtat och lungorna. Vi tittade på 2 filmer. Ena filmen handlade om blodet. Den andra filmen handlade om en rymdvarelse som skulle lära sig om kroppen.

Sen skulle vi göra ett korsord. Det var frågor om kroppen. Om man inte kunde frågan så fick titta på svaren där nere på pappret.

På matten håller vi på med rimlighet. Det betyder t ex om en glass på Coop kostar 10000kr, är det rimligt? Vi har också tränat på avrunda tal. Det är bra att använda om man ska räkna ut ungefär hur mycket saker kostar tillsammans. Vi har tränat på rimlighet ungefär en vecka. Vi har även gjort en diagnos på kapitlet i vår mattebok. Det handlade bland annat om area och omkrets.

Skrivet av Julia A och Jasmine

2 reaktion på “Bluebots

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *