Egna larver

Vi har haft NO. Då fick vi egna larver. Vi fick tvätta händerna så att larverna inte fick våra bacillar för då kan dom dö. Man fick döpa sin egen larv. Det var roligt.

Vi har haft engelska med Mohannad. Vi fick träna på ”How are you?” och ”How old are you?”.

Vi har jobbat med cowboyen. Då läste vi sagan om Guldlock .

Vi har skrivit dikter om annorlundalandet. Vi har även lyssnat på Lennart Hellsings dikt ”Annorlunda”. Den dikten röstades även fram som veckans dikt.

Vi har haft SO. Då har vi jobbat med judendomen. Vi fick rita Islams, Kristendomens och Judendomens heliga hus; moské, kyrka och en synagoga. Vi tittade på en film.

Vi har haft matte. Då har vi gjort diagnos 9 i boken. Det var delat och minus och gånger. Idag har vi löst en mattekluring. Först försökte man själv och sedan jobbade vi i par. Sist skrev vi upp våra olika svar på tavlan. Man kunde använda alla fyra räknesätt för att lösa mattekluringen.

Vi har haft idrott ute. Då gick vi till nyckelpigelekparken. Där fick man välja mellan att spela fotboll, hoppa med rockringen, hoppa hopprep, leka lekar och bygga egna hinderbanor.

På klassrådet så diskuterade vi vilken belöning vi ville ha för att vi snart har samlat 20 stjärnor. Sen fick vi rösta. Då vann disco med knytis. Vi har inte bestämt när discot ska vara.

Vi har haft bild. Då skulle man måla havet och himlen med flaskfärg. Vi fick använda blå, vit och grön. När teckningen hade torkat skulle man skrapa en måne med en sax. Hur dom blev får ni se i nästa blogginlägg.

Skrivet av Anfac och Halaz.

3 reaktion på “Egna larver

  1. Hej Josephine! Vi saknar dig och vill att du ska hälsa på oss snart. Hoppas du har det bra. Kram från oss i 2b!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *