Kom ihåg Earth hour på lördag!

Hela veckan har vi haft en kille i 8:an här som praoat. Han heter Maximus och kallas för Musse.

På lördag är det earth hour och det betyder att man kan stänga alla elektriska saker i en timme. Man behöver inte om man inte vill. Det är mellan klockan 20,30-21,30. Vi håller på att göra affischer eftersom vi jobbar med earth hour . Vi skriver om hur vi kan hjälpa till att rädda jorden.

Vi har fått en ny läsläxa men innan vi lyssnade på den så fick vi fantisera hur vi trodde det skulle bli. Vi tittade på bilder och fantiserade med bilderna om vad som skulle hända .

På NO:n var det sista gången vi jobbade med rymden. Vi satte ihop våra rymdböcker.

Vi har börjat med veckans dikt. Varje morgon läser vi två eller tre dikter. Idag på fredagen fick vi rösta på vilken dikt vi tyckte om mest.  ”Vinter, kyla, is och snö” vann. Vi fick bygga egna dikter med ord av de dikter som var veckans dikter. Sen får vi läsa upp dikterna för hela klasen om man vill. Här är veckans tre dikter som vi fick rösta på:

 

Här är två av våra dikter:

 

Här läser Julia och Emma upp sina dikter för klassen:

På gympan fick vi göra en hinderbana. Sen delade vi upp oss i grupper. Det var två grupper. Ena körde doppboll och den andra gruppen körde bomben. Sen bytte grupperna så den första gruppen fick köra doppboll och den andra gruppen fick köra bomben.

Vi har jobbat med subtraktion, med tiotalsövergångar.

Skrivet av Emma och Vilma.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *