Luciatåg

Vi har haft idrott. På uppvärmningen så fick man en sjal. Man skulle para ihop sig två och två. Sen skulle man dansa i takt med musiken. Sen körde vi skatten. Det vita laget vann.

Vi har haft bild. På bilden så gjorde vi snögubbar av papper. Så här gjorde vi: först så klippte vi tre olika stora cirklar och sen så tog vi tejpbitar som vi hade vikt på mitten och så la vi en tejpbit mellan mellancirkeln och den stora cirkeln. Sen klippte vi ut armar och målade en halsduk som vi limmade fast på snögubben.

Så här fina blev dom.

Vi har haft tre stycken luciatåg. Först var det ett luciatåg på tisdag för föräldrarna. Sen hade vi två stycken luciatåg på onsdagen för alla barn på skolan. Först sjöng vi för A-klasserna. Sen sjöng vi för B och C klasserna. Vissa var pirriga innan luciatåget. På tisdag när vi sjöng för föräldrarna var Freya lucia. På onsdagen när vi sjöng för skolan var Emma I lucia.

På so:n har vi skrivit ut vad världsdelarna heter. Sen fick man en kartbok där man kunde titta hur många människor som bodde i ett land. Före vi skulle gå till maten så visade Jessika upp skyltar och då skulle vi säga om det var en stad, en världsdel, ett land eller en stadsdel.

Varje morgon läser vi i våra läspar. Vi läser högt för varandra i ungefär en kvart. Boken vi läser i har vi kommit överens om och lånat på biblioteket.

Alla i 3B önskar God jul och Gott nytt år!

Skrivet av Edvin och Julia P

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *