Luciaträning!!

I måndags hade vi bild. Bilduppgiften var att man skulle tänka att man var i vattnet och titta uppåt. Vi började med att måla med blått. Först målade vi jätteljusblå. Sen lite mörkare blå. När vi hade gjort det ganska länge så skulle man måla mörkblå. Det var roligt. Nästa vecka ska vi limma dit fiskar och andra saker som finns i vattnet.

I tisdags hade vi engelska. Vi tränade siffror och vi skulle måla siffrorna.

Vi har haft SO. Vi tittade i en kartbok. Sist skulle vi färglägga hela Sverige och sätta ut städer och grannländer. Wilma hade en nyhetsläxa. Hon fick berätta om den för klassen.

I tisdags trodde vi att vi skulle ha idrott. Men när vi kom dit så var gympasalen avstängd för ett element i taket var löst. Då gick vi till klassrummet istället.  Fröken kom på att vi kunde göra lekar. Vi delade upp oss i två grupper. Med Ulrika lekte vi ”master to master” och med Jessika lekte vi en minneslek med statyer och ”mördarleken”.

I onsdags hade de som jobbat i gympasalen blivit klara så vi kunde ha idrott. Vi blev glada. Vi lekte basketfia och sprang runt i en basketbana.

Varenda dag tränar vi på luciasånger. Vi har tränat på: staffanvisan, tänd ett ljus i advent, tomtar tomtar tomtar,  när vi tänder ett ljus i  advent och Sankta lucia.

På matten har vi tränat på digitala klockan. Vi har tränat i matteboken och tillsammans på tavlan. Alla som inte kan digitala klockan har ett matteuppdrag på Nomp.se. När man har gjort klart ett uppdrag får man ett nytt.

Skrivet av Solin och Elvira

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *