Välkommen cowboyen!

Vi har gjort solar på bilden. Man skulle använda kladdkritor. Man skulle börja med att rita en cirkel. Sen skulle man rita streck ut från cirkeln. Sen skulle man måla solen och sist färglägga fälten och måla en näsa och mun.

Vi har jobbat med subtraktion, t ex 35-8=?. Vi har tränat detta på våra whiteboards. Vi fick rita talen. Sedan fick vi i par diskutera hur man skulle tänka när man räknade ut talet.

På engelskan hade vi haft sifferbingo. Man fick ett papper med 9 rutor. På det skulle man skriva en siffra i varje ruta. Jessika sa en siffra på engleska och om du hade den skulle du kryssa över den.

Vi har skrivit färgdikter. Vi började med att göra en tankekarta med färgerna grön och rosa. På den skrev vi upp allt vi tänkte på när vi tänkte på rosa och grön. Sen fick vi välja vilken färg vi ville skriva en dikt om.

Vi har börjat jobba med en ny läsfixare. Det är cowboyen. Han lär oss att sammanfatta det viktigaste i en text. Vi säger att han fångar in det viktigaste i sitt lasso. Den här veckan har vi tränat att sammanfatta sagan om Rödluvan. Vi tänkte på vad som hände först, i mitten och sist. Vi skrev upp stödord tillsammans och sist fick man skriva i sin bok.

 

Skrivet av Albin och Linus.

2 reaktion på “Välkommen cowboyen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *