Vecka 40

 

åk 2 vecka 40

        

INFORMATION

 

 

Ta gärna med en frukt/grönsak

eller smörgås till rasten.

 

Vid sjukdom ska ni göra en sjukanmälan.

Ring före 08.00 I

Tel. 026 179644

Ring varje dag barnet är hemma!

Eftersom barnen berättar vad vi arbetar med i skolan på vår blogg jessikasbästaklass.se så har vi bestämt att veckobreven fortsättningsvis bara kommer att innehålla en informationsruta om kommande veckor.

 

Vecka 40
Hejsan!

Nu har vi varit igång med skolarbetet i sju veckor redan! Det mer är ungefär en tredjedel av hela terminen! Dagarna är intensiva och barnen jobbar på väldigt bra!

I matten har vi nu avslutat kapitel två och hunnit börja på nästa kapitel där vi mest jobbar med subtraktion, t.ex. ___= 54-2 eller 54-20=___. Viktiga uppgifter där man måste förstå talens värde, därför bygger och ritar vi talen för att konkretisera. Vi ägnar mycket tid åt att träna matematik tillsammans i par och i grupp, där barnen får diskutera lösningar tillsammans.

 

På svenskan fortsätter vi vårt arbete med en läsande klass, där vi nu jobbar med faktatexter. Den här veckan handlade det om bin. Precis som i andra ämnen utgår vi från barnens erfarenheter och startar upp med att de får berätta vad de vet. Vi läste sedan en faktatext om bin, skrev stödord tillsammans och sedan skrev var och en kort faktatext.

Faktatexter skriver vi på NO:n också. Daggmasken handlade det om den här veckan.

Vi fortsätter med kartor både på SO:n och idrotten. Det blev en lite längre och svårare bana på skolgårdsorienteringen den här gången.

 

Trevlig helg!

 

Veckodag Vecka 41 Vecka 42
Måndag  

 

 
Tisdag    
Onsdag Läxorna tas med till skolan. Läxorna tas med till skolan.
Torsdag Idrott ute. Inget ombyte behövs. Idrott ute. Inget ombyte behövs.
Fredag Läsläxa och matteläxa som finns på nomp.se delas ut. Läsläxa och matteläxa som finns på nomp.se delas ut.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *