Vi har fått en lärarstudent.

Vi har börjat att träna på klockan varje morgon. En elev får gå fram och göra tre klockslag som klassen ska svara på. Sen gör vi en utmaning på klockan. Ifall eleven inte vill behöver den inte och då gör fröken utmaningen.

På bilden så har vi gjort vårblommor. Vi har gjort såhär: först målade vi vårblommor på ett bakplåtspapper. Vi målade med kladdkritor. Vi fick välja blåsippa, vitsippa och tussilago. När teckningen var klar skulle man måla med svart vattenfärg över hela papperet. Sist knölade vi ihop papperet och sköljde det med vatten. Nu ligger våra konstverk i glasskåpet utanför klassrummet.

Det har börjat en lärarstudent hos oss. Han ska vara här i några veckor. Han heter Muhannad. Han hade en lektion med oss. Vi kollade på en bild som vi skulle prata om.  Sen skulle vi skriva om bilden.

På SO:n satte vi upp våra affischer. Vi fick välja en plats någonstans på skolan.

På idrotten så gjorde vi en lek. Man skulle kasta en kon och den skulle landa stående. Om man klarade det fick man lägga en ärtpåse i en rockring. Vi gjorde en samarbetslek och på den skulle vi förflytta oss från en sida till den andra och man fick bara vara i en rockring. Sist fick vi bygga egna hinderbanor.

På NO:n kollade vi på två filmer. Dom handlade om insekter som kunde prata. Dom berättade att dom uppfann saker före oss. Annika skulle sätta upp papper i hela skolan.

På musiken har vi tränat på två låtar i några veckor. I torsdags sjöng vi dom och Jessika filmade oss. Här kan ni lyssna!

 

Vi har skrivit dikter. De handlar om hur man känner sig när man är glad. Vi skulle skriva fyra rader om när man är glad och den sista raden när  jag känner mig inte glad.

Skrivet av My och Rama.

 

 

2 reaktion på “Vi har fått en lärarstudent.

  1. Oj, vilken kör. Vad duktiga ni är på att sjunga. Det är så roligt att se allt som ni gör i skolan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *